Babás jóga mozgásfejlesztéssel oktatóképzés

 

A képzés, ami egy új megközelítést hoz a babajóga oktatásba, és amellyel fantasztikus segítséget tudsz adni a veled kapcsolatba kerülő családoknak!

Miben különleges a képzés?

Az oktatói tanfolyam több éves gyakorlat és sokirányú tanulás válogatott, könnyen hasznosítható esszenciája. Vettük a bátorságot, hogy kissé meg is reformáljuk a baba-mama jógaoktatást. Célunk a tudatos mozgásfejlesztés módszereinek alkalmazása, és e szemléletmód mind szélesebb körű megismertetése. Oktatói munkánkban naponta tapasztaljuk, hogy miközben egyre nagyobb az igény a fejlesztő foglalkozásokra, az anyukák csak nagyon ritkán rendelkeznek a megfelelő ismeretekkel és rálátással. Módszertanunk ezért azokat a jógamozdulatokat részesíti előnyben, amelyek együtt fejlesztik a mama és a baba mozgását, reflexeit, koncentrációs és tanulási képességeit. Emellett bővíti az anyukák ismereteit és formálja szemléletüket is.

 

A mozgásfejlesztő szemléletmód mellett képzésünk kettő különböző korosztályra terjed ki: 

 • kisbabás és
 • nagybabás

foglalkozásokat tarthatsz okleveled birtokában.

A bölcsis és totyogós korosztály részére külön képzésünk indul a Jóga Móka rendszer keretében, amelyről a jogamoka.hu weboldalon tájékozódhatsz.

Az elméleti és gyakorlati képzés mellé bőséges, nyomtatott jegyzetet is adunk, fényképekkel és azonnal használható óratervekkel. A tanfolyam végére képes leszel arra is, hogy tudatosan értékeld a gyerekek mozgásfejlődését, és szakértőkhöz irányítsd őket, ha fejlesztésre van szükségük.

A sikeres vizsgádat és az oklevél megszerzését hospitálásokkal és tanítási gyakorlatokkal is segítjük, így felkészülten, használható tudással és felelősen kezdheted meg oktatói karriered.

Kiknek ajánljuk?

Olyan jógaoktatóknak, konduktoroknak, védőnőknek, pedagógusoknak, szülőknek, akik meglévő tudásuk mellé a mozgásfejlesztő baba-mama képesítést is szeretnék megszerezni. A képzésen feltételezünk egy alapvető tudást a jógáról általában, az ászanákról, az anatómiáról, és feltételezzük, hogy van némi gyakorlatod a tanításban. Így a legjobb, ha van felnőtt jógaoktató, kismama- vagy gyermekjóga oktatói végzettséged. Ha nincs, írj nekünk és egyedi elbírálás alapján döntünk a felvételedről.

A babás jóga mozgásfejlesztéssel oktatóképzésre itt jelentkezhetsz!

Milyen tudást fogsz elsajátítani a képzésen?

 • Tudatosan felépíthetsz és tarthatsz fejlesztésre fókuszáló babás jóga órákat. A gyakorlatokhoz rengeteg dalt, mondókát, játékot is mutatunk. Nagy hangsúlyt fektetünk a tanítási gyakorlatokra, hogy magabiztosan, rutinosabban állhass ki az anyukák elé.
 • Megismered a részletes, komplex, baba-mozgásfejlődési skálát, elemeit, eltérési lehetőségeit, és a legfontosabb csecsemőkori reflexeket. Mutatunk neked háromféle babamasszázst is. Megismered a császárral született babák speciális igényeit, és képes leszel fejlődésüket masszázzsal és gyakorlatokkal segíteni.
 • Megtanulod az édesanya speciális igénybevételéhez, regenerálódásához igazított gyakorlatokat, rövid sorozatokat. Egyszerűbb szoptatási, alvási, altatási nehézségekre is tanácsot tudsz majd adni.
 •  Felismered, ha egy kisbabának egyéni fejlesztésre van szüksége. Képes leszel egyszerű fejlesztő gyakorlatokat megtanítani, és szakemberhez irányítani, akit szükséges. Megtanulod, hogy hogyan kommunikáld az édesanya felé, ha észreveszed, hogy gyermeke fejlesztésre szorul.
 • Megismered a különböző fejlesztő eszközöket és azok használatát, és hogyan építsd ezeket az órádba.
 • Érteni fogod, hogy mi a különbség a kis- és a nagybabás foglalkozás között, és miért fontos, hogy különválasszuk ezeket.

Milyen feltételeket kell teljesítened, hogy megkapd az okleveled?

 • A képzés minden napján részt kell venned. Váratlan események (betegség, baleset) esetén maximum 2 napot hiányozhatsz, ez esetben magánórák keretében tudod pótolni a mulasztást. Ennek díja 13.000 Ft/90 perc.
 • Hospitálás: minimum 6 babás jóga foglalkozást kell látogatnod tetszőleges helyszínen. Ezt a hospitáló lapon kell igazolnod. A hospitáló lap letöltéséhez kattints ide!
 • Sikeres írásbeli vizsga a képzés végén 
 • Saját óratervek elkészítése: egy 60 perces kisbabás és egy 45 perces nagybabás óra vázlatát kell beadnod.
 • Önálló tanítás: legalább egy teljes, 60 perces, „baba-mama jóga mozgásfejlesztéssel” óra megtartása saját óraterv alapján.

Milyen képesítést kapsz?

A képzés „Baba-mama jóga mozgásfejlesztéssel” oktatói oklevelet ad.

Fontos tudnod, hogy a tanfolyam nem ad sem konduktori, sem mozgásfejlesztő terapeuta végzettséget!

Mennyibe kerül a képzés?

5 nap tanfolyam + 1 vizsganap = 148.000

Jelentkezéskor 50.000 Ft átutalását kérjük, a maradék összeg a képzés első napján fizetendő készpénzben vagy átutalással. Jelentkezés után e-mailben fogod megkapni az utaláshoz szükséges adatokat.

 

Babás képzés + bölcsi modul együttes kedvezményes ára: 235.000 Ft helyett 211.500 Ft.

Következő időpontok

2024. nyári INTENZÍV képzés

2024. július 12-17.

Tavaszi bölcsi jóga modul

március 22. - online nap

március 23-24. személyes nap

vizsga: április 27. (online nap)

Nyári bölcsi jóga modul:

online nap: augusztus 2.

személyes napok: augusztus 3-4.

online vizsga nap: szeptember 21.

A képzések helyszíne:

Budapest

Szeretnél többet megtudni oktatóinkról?

Itt kérdezhetsz és jelentkezhetsz a képzésre

Tarts velünk, és sajátítsd el a tudatos odafigyelés művészetét!