Ismerkedj meg a babás  jóga mozgásfejlesztéssel oktatóképzés oktatóival!

Kuti Judit Ágnes

Számomra a jóga ajándék. Ha jógázom, akkor pihenek, feltöltődöm, jól érzem magam és utána minden könnyebbé válik… még én is! Először 2005-ben találkoztam vele, amikor az Egyesült Államokban éltem au pair-ként. Egy indiai nagypapa tanított meg az első ászanákra. Később, már hazatérve, a várandósságom idején, 2010-ben a kismama-jóga ajándékozott meg az elmélyült befelé fordulás és a magzatommal való kapcsolat élményével. Önbizalmat, erőt és hitet adott a nagy kaland előtt. Kislányunk születése után a baba-mama jóga csodálatos világa ajándékozott meg mindannyiunkat. Végül 2013-tól az ASRAM Stúdióban találtam meg azt a jógaközösséget, ahol azóta is rendszeresen gyakorlok és fejlődöm.

Itt végeztem el a gyermekjóga-oktatói tanfolyamot Csíki Mariannál, ami után egyértelműen világossá vált, hogy a gyermekekkel való foglalkozás az én utam. Ezt bővítettem mozgásfejlesztő gyermekjóga oktatói és dinamikus kismamajóga flow végzettséggel 2016-ban, hogy kerek egész legyen ez az ajándék az életemben. 2017-ben pedig a 200 órás felnőtt vinyasza flow oklevelemet is begyűjthettem.

Oktatóként és anyaként is azt látom, hogy zajos, sokszor zavaros világunkban mind a baba-, mind a gyermekjóga fantasztikus ajándék gyermekeinknek. Számukra ez “csak” egy mesés-játékos foglalkozás, mégis remek hatással van a mindennapi életükre. A mozgásfejlesztés mellett pozitívan hat az érzelmeikre, így családi és óvodai-iskolai kapcsolataikra is; önbizalmat, nyugalmat és egyensúlyt biztosít számukra, és segít a feszültségek feloldásában is.

Személyesen tapasztalom, hogy a jóga kedvező hatásai elkísérnek és segítenek átlendülni a nehezebb hétköznapokon is. Azért lettem jógaoktató, mert szeretném átadni ezt az ajándékot minél több gyermeknek, édesanyáknak babáikkal együtt, hogy az életet mindinkább harmonikusan, vidáman és kiegyensúlyozottan élhessék meg.

2018-ban elindítottam Csíki Mariannal mozgásfejlesztő babásjóga oktató képzésemet. Célom, hogy minél több olyan oktató kerüljön körforgásba, akik értő figyelemmel kísérhetik, segíthetik az anyukákat és babáikat az úton.

Csíki Mariann

Végzettségem óvodapedagógus, jelenleg elsősorban gyermekjóga-oktatással és mozgásfejlesztéssel foglalkozom. 1996 óta tartok foglalkozásokat óvodás-, iskolás-, tinédzserkorú gyermekeknek. 
2007 óta tartok gyermekjóga-oktatói képzéseket, amelynek tematikájában ötvözöm a jóga több ezer éves tudományát a saját módszereimmel. E képzés által évente közel 100 gyermekjóga-oktatóval gazdagodik Magyarország a gyermekek nagy örömére.
Jógaoktatói tevékenységem során azt tapasztaltam, hogy a mai gyerekek közel 70%-a mozgásfejlesztésre szorul. Szükségét éreztem annak, hogy bevezessem a mozgásfejlesztést a gyermekjóga- illetve a babás jóga oktatási gyakorlatba, ezért ez irányban is folyamatosan továbbképzem magam. A gyakorlat azt mutatja, hogy a két módszer kombinálása eddig nem látott eredményeket hozhat.

Honlapomon további információ található szakmai munkásságomról.

A fenti tevékenységek összefogására született meg a Gyermekeink Mozgásáért Egyesület, amelyben a nálam végzett gyermekjóga oktatók tevékenykednek országszerte.

A sok év alatt összegyűlt tapasztalat gyümölcseként 2007-ben az Athenaeum Kiadó gondozásában megjelentettük Gyermekjóga című könyvemet.

2017 tavaszán a Libri kiadó gondozásában megjelent a Jóga a boldog gyermekkorért című könyvem.

Tanáraim/Végzettségeim:
Paramhans Swami Maheshwarananda – Mesterem (Jóga a Mindennapi Életben)
Kádár Zoltán, Papp József, Mezősi Anna – Asram Jógaközpont, jógaoktatói képesítés
Varga Judit – 200 órás Vinyása flow jógaoktató-képzés, amerikai Yoga Alliance
Varga Judit – 200 órás Kismama jóga flow és babás jóga képzés, amerikai Yoga Alliance
Cayetana Rodenas – Rainbow Kids Yoga Teacher Training, családi jóga oktatói képzés
Kotroczó Anikó – Kismama-, babajóga oktatói képzések
Labádiné Józsa Mónika (fejlesztő pedagógus, mozgásterapeuta) – mozgásfejlesztő szakmai gyakorlat
Tóth Péter, Laczkó Péter (mozgásterapeuták, Menő Manók Alapítvány) – Alapozó terápia tanfolyam
Dr. Marton Dévényi Éva (Alapozó terápia tanfolyam) – mozgásfejlesztő, mozgásterapeuta képesítés
Gurudass Kaur Khalsa (childplay yoga) – Kundalini Gyermekjóga Workshop

Szeretnél többet megtudni a képzésről?

Itt kérdezhetsz és jelentkezhetsz a képzésre